Picie dobrej whisky to niemalże sztuka. Co jest lepszego niż odprężający wieczór w fotelu i delektowanie się wybornym trunkiem? Lepsze jest, gdy ów trunek jest odpowiednio schłodzony.

 

Najpopularniejszym sposobem jest dorzucenie do whisky kostek lodu.

Poza tym, że schłodzimy naszego drinka, dodatkowo niepotrzebnie go rozcieńczmy. Jest to ogromna wada, gdyż rozcieńczenie wpływa na smak i bez wątpienia go psuje.

Zobacz również: Kamienie do whisky od Dekorak

Jak nie wpływać na naszą whisky i zachować jej walory smakowe?

Odpowiedź jest prosta!

Kamienie do whisky to idealny sposób na schłodzenie drinka bez jednoczesnego rozcieńczania. Są bezsmakowe i bezzapachowe, dzięki czemu nie wpływamy na skład naszego napoju. Ponadto dodają eleganckiego i oryginalnego wyglądu. Ich kolor w porównaniu do zwykłego lodu nadaje charakteru przygotowanym drinkom. Goście na pewno będą zaskoczeni estetyką podania. Co więcej, ich cena jest niska, a kamienie są wielokrotnego użytku. Wystarczy je umyć i umieścić w zamrażarce do następnej okazji. Szybko zamarzają, lecz długo będą oddawać chłód w szklance.

 

Czy warto zainwestować w kamienie do whisky?

Oczywiście! Powyższe argumenty nie powinny już budzić wątpliwości w odpowiedzi na to pytanie, ale nie możemy myśleć tylko o sobie. Kamienie do whisky mogą być oryginalnym i tanim prezentem dla kogoś bliskiego. Taki prezent ucieszy zarówno konesera, jak i amatora.

Warto korzystać z tej nowoczesnej metody, a raz zakupione kamienie sprawią, że już nigdy nie będziesz chciał wrócić do używania zwykłych kostek lodu.

Jak chłodzić whisky? – Kamienie do whisky
Oceń ten post